Kampioenschappen

Een zeer belangrijke taak van de Regio is het organiseren van de Regiokampioenschappen. Twee maal per jaar wordt voor de de spring- en dressuurruiters een kampioenschap georganiseerd. In de winterperiode zijn dat de Indoorkampioenschappen en in de zomer is dat het Outdoor Kampioenschap. Op deze kampioenschappen wordt bepaald wie er worden afgevaardigd naar de KNHS-kampioenschappen, waar de allerbeste combinaties uitmaken wie zich in een bepaalde klasse KNHS kampioen mag noemen.

Outdoor Kampioenschappen 2017

Hier vind je alle informatie en de selectiebepalingen voor dit evenement.

Indoor Kampioenschappen 2018

Hier vind je alle informatie en de selectiebepalingen voor dit evenement.

Kampioenschap Eventing (in bewerking)

Hier vind je alle informatie en de selectiebepalingen voor dit evenement.

Veelgestelde vragen

Lees het hier antwoord op veelgestelde vragen over de regiokampioenschappen NH.

Regio Noord Holland is onderverdeeld in 4 kringen, Kring Zuid, Kring Midden, Kring Noord en Kring Centraal. Om je te selecteren rij je eerst het kringkampioenschap en daarna het regiokampioenschap. Hoeveel combinaties er van het Kringkampioenschap naar het Regiokampioenschap en de Hippiade mogen staat in de verdeelsleutels. Als deelnemer kun je per seizoen maar voor één regio uitkomen op de kampioenschappen.

Kringkampioenschappen 2017
Kring noord 8-9 juli ; Kring midden 15-16 juli ; Kring zuid 22-23 juli; Kring centraal 16 juli

De bepalingen voor deelname aan de regio- en/of KNHS-kampioenschappen staan in het betreffende kampioenschapsreglement. Voor deelname aan de outdoorkampioenschappen (Hippiade) geldt het volgende:

 • Een combinatie mag tijdens regio- en/of KNHS-kampioenschappen slechts in één klasse per discipline uitkomen. Dit is de hoogste klasse waarin/het hoogste niveau waarop de combinatie in de periode tussen 1 april 2016 tot aan het regiokampioenschap uitgekomen is.
 • Starten in een hogere klasse/ op een hoger niveau voorafgaand aan het Regiokampioenschap is niet toegestaan.
 • Wanneer gestart is in een hogere klasse/ op een hoger niveau (dit geldt voor reglementaire, onreglementaire en hc-starts) is men niet meer startgerechtigd in de lagere klasse op de kampioenschappen. 
  Voor het indoorseizoen geldt de datum vanaf 1 oktober.

n de verdeelsleutels staat hoeveel combinaties er aan een kampioenschap mee mogen doen. Er zijn twee verdeelsleutels.

 1. Verdeelsleutel voor afvaardiging van de Kring naar de Regiokampioenschappen
  De verdeelsleutel met het aantal combinaties die van het kringkampioenschap naar het regiokampioenschap mogen, wordt vastgesteld door de regio en zal bekend worden vlak na de laatst verreden Kringkampioenschap.
   
 2. Verdeelsleutel voor afvaardiging van de Regio naar de Hippiade
  De verdeelsleutel met het aantal combinaties die een Regio naar de Hippiade mag afvaardigen, wordt vastgesteld door de KNHS. Deze verdeelsleutel is gebaseerd op het aantal actief startende combinaties in die klasse per regio tegenover het aantal actief startende combinaties in die klasse in heel Nederland. De peildatum is 1 juni. Tijdens de regiokampioenschappen is bekend hoeveel combinaties de regio mag afvaardigen.