Kampioenschap Eventing

Bij eventing zijn er twee competities. De KNHS Eventing Cup is voor de klassen L, M en Z paarden. Voor ruiters die internationaal rijden is er de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

 

KNHS-Eventing Cup (L, M en Z)

De KNHS-Eventing Cup heeft als belangrijkste doel de promotie, ontwikkeling en doorstroming van de Nederlandse eventingsport in brede zin en wordt verreden onder auspiciën van de KNHS. Van alle eventingwedstrijden in Nederland tellen automatisch alle rubrieken voor de klassen L, M en Z mee.

Combinaties worden in de competitie ranking opgenomen indien gestart wordt in de klassen L, M en Z paarden op KNHS-wedstrijden waarbij ruiters die in 2017 of 2018 hebben deelgenomen aan een CIC/CCI 2** of hoger zijn uitgesloten van de competitie. Kijk voor meer informatie over deze competitie, inclusief de puntentelling, in de competitiebepalingen die als PDF zijn bijgevoegd.

Begeleiding en informatie voor wedstrijdorganisatoren en deelnemers
KNHS afdeling Eventmanagement: competities@knhs.nl

Competitiebepalingen-knhs-eventing-cup-2018.pdf

 

KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup (1, 2 en 3*)

De KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup heeft als belangrijkste doel het hoogste niveau van de eventing sport in Nederland te bevorderen en promoten. Daarnaast worden Nederlandse topruiters gestimuleerd om op de Nederlandse internationale wedstrijden te starten.

Rankingpunten verdien je op Nederlandse internationale eventingwedstrijden in de 1-, 2-, en 3-ster rubrieken. De laatste competitiewedstrijd in 2017 is in Boekelo, waar ook de prijsuitreiking van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup is. Voor de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup tellen alle Nederlandse internationale eventing wedstrijden mee. Onder voorbehoud gaat het om de volgende wedstrijden in Nederland:

  • Oudkarspel
  • Kronenberg
  • Renswoude
  • Maarsbergen
  • Emmeloord
  • Varsseveld
  • Boekelo (finale)

Alle informatie over de Cup staat in de competitiebepalingen (PDF). 

Begeleiding en informatie voor wedstrijdorganisatoren en deelnemers
KNHS Afdeling Eventmanagement: competities@knhs.nl

Competitiebepalingen-schaap-en-citroen-cup-2018-versie-3-aug.pdf