Verdeelsleutel Hippiade bekend

Na afloop van het regiokampioenschap mag iedere regio een aantal ruiters naar de Hippiade afvaardigen. Hoeveel dat er zijn, staat in de verdeelsleutel. Vandaag is de verdeelsleutel voor dressuur en springen gepubliceerd.

Verdeelsleutel hippiade dressuur en springen

De verdeelsleutel voor afdelingsdressuur volgt in augustus. 

Hoe worden de startplaatsen op de Hippiade verdeeld?

Je weet misschien al dat je je via de selectiewedstrijden en regiokampioenschappen kunt plaatsen voor de Hippiade. Hoeveel combinaties er op de Hippiade mogen starten wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld door de KNHS. Die startplaatsen worden vervolgens gevuld door ruiters en amazones uit de KNHS regio's. Die startplaatsen worden onderling verdeeld met behulp van een verdeelsleutel.

Waar is de verdeelsleutel op gebaseerd?

De verdeelsleutel wordt voor iedere klasse gemaakt en is gebaseerd op het aantal actief startende combinaties in die klasse per regio tegenover het aantal actief startende combinaties in de klasse in heel Nederland. De peildatum daarvoor is 1 juni. Dat betekent dat tijdens de regiokampioenschappen bekend is hoeveel combinaties er van die regio naar de Hippiade mogen. Wel zo leuk om te weten als je meerijdt! De regio geeft trouwens zelf aan de KNHS door wie er is geselecteerd voor de Hippiade dressuur, springen en mennen.

Is er ook een verdeelsleutel voor afdelingsdressuur en verenigingskampioenschappen?

Jazeker! Die kan alleen niet van te voren worden gemaakt, omdat die is gebaseerd op het aantal daadwerkelijke inschrijvingen tijdens de regiokampioenschappen. Oftewel: pas als de inschrijfdatum van het laatste regiokampioenschap is verstreken weten we hoeveel teams zijn ingeschreven en kunnen we de verdeelsleutel maken. Teams die zich voor de Hippiade hebben geplaatst, moeten zichzelf dan nog wel inschrijven. Het inschrijfformulier komt op deze website te staan.

Geplaatst op: