Eventing Regiokampioenschap

Foto Lisanne Kluinhaar met Falco (Regio kampioenschappen Eventing, augustus 2019)

KNHS kampioenschap
De paarden strijden jaarlijks landelijk om de KNHS titels Eventing. Voor het L kampioenschap paarden gaan jaarlijks de beste zes combinaties uit elke regio door naar het KNHS kampioenschap. De regels staan in het kampioensreglement/de bijzondere voorwaarden. 

Het KNHS kampioenschap CCI-3 short (voorheen twee sterren kampioenschap) wordt jaarlijks verreden tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. Tijdens dit mooie evenement staan ook de KNHS titels voor 6- en 7- jarige paarden op het spel. Voor de eventingkampioenschappen gelden aanvullende bepalingen die zijn opgenomen in een kampioenschapsreglement.

Regiokampioenschap eventing 2020
Het Regiokampioenschap Eventing 2020 voor paarden en pony's (B t/m Z)  wordt verreden tijdens het Clusius Event op 16 en 17 mei 2020 bij manege Beukers in Oudkarspel.

Selectiewedstrijd paarden klasse L
Voor de deelnemers in de klasse L Paarden is dit de selectiewedstrijd voor het KNHS Kampioenschap. De zes hoogst geplaatsten in de klasse L starten op het KNHS Kampioenschap 2020 bij SGW Geestmerambacht Langedijk. In 2019 is dit team tijdens het Nederlands Kampioenschap derde geworden.

KNHS Kampioenschappen Eventing pony’s
Aansluitend is het KNHS Kampioenschap klasse L, M en Z voor de pony’s in 2020 op 16 en 17 mei 2020 in Tilburg.

KNHS Kampioenschappen Eventing paarden klassen L t/m Z
De organisatie van SGW Geestmerambacht Langedijk heeft in 2020 de eer om het KNHS Kampioenschap Eventing voor de paarden in klassen L t/m Z te organiseren op 7, 8 en 9 augustus 2020 bij manege Beukers in Oudkarspel. Voor Ronald Beukers een uitdagende klus om al zijn kennis en vaardigheden als crossparcoursbouwer te gebruiken om een mooie en uitdagende cross te bouwen. De organisatie van dit kampioenschap heeft heel wat voeten in aarde en kan niet zonder de hulp van veel vrijwilligers. Het is fijn als je een van die dagen wilt helpen om dit kampioenschap tot een succes te maken. Stuur dan een mail naar manege Beukers.

Het kampioenschapreglement en de bijzondere voorwaarden voor de KNHS Kampioenschappen Eventing zijn nog niet bekend, zodra deze bij de KNHS bekend zijn zullen wij deze op de website plaatsten.

Wij wensen de organiserende manege, Clusius en SGW Langedijk heel veel succes met de voorbereidingen, bestuur KNHS regio Noord-Holland

Terugblik 2019
De Noord-Hollandse Eventing Regiokampioenschappen 2019 zijn succesvol verlopen. Op de terreinen van Manege Beukers en Recreatieschap Geestmerambacht (Oudkarspel) was het 10 en 11 augustus een drukte van belang. Het kampioenschap is zowel voor de paarden als de pony´s voor de klassen B t/m Z gereden. Graag willen we de organisatie SGW Geestmerambacht Langedijk, werkgroep eventing, alle vrijwilligers en alle andere betrokkenen bedanken voor jullie inzet om dit kampioenschap te organiseren.

Aansluitend is het KNHS Kampioenschap klasse L, M en Z voor de pony’s  op 21 en 22 september 2019 verreden in Gorssel. Birgit Bing uit Noord-Holland mocht in de klasse M (CDE) op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. In de klasse M werden de categorieën CDE in handicap verreden. Brigit Bing (Barsingerhorn), Salinero, 38,4 str pnt

De paarden hebben 4 en 5 oktober 2019 in Hattem gestreden om de KNHS titels Eventing. Zowel in de klasse Z als in de klasse L teamwedstrijd zijn we op het podium gekomen. De felicitaties van het bestuur KNHS regio Noord-Holland voor: John Maarse, Tessa Arisz (2e klasse L), Tamara Wit, Falco de Nijs, Lisanne Kluinhaar en Lilianne Bakker met de behaalde derde plek. Complimenten!

In de klasse Z heeft Mariska Witte (Texel) met Cadanza een fantastisch resultaat neergezet. Ze is kampioen geworden!

Bestuur Regio KNHS Noord-Holland

Regio kampioenen 2019 Pony/Paard Klasse
Eline van Tunen met Booby-Trap Paarden B
Fien Schraag met Mambo Nr. 5 Pony (A,B, C) B
Joanne Neidhofer met Belcampo's Charmeur Pony (D,E) B
Tessa Arisz met Frascati Paarden L
Bo de Groot met Marfree Pony (D, E) L
Pieter Bakker met Cetwiggy Paarden M
Maxime Karman met Take it Easy Pony (D, E) M
Mariska Witte met Cadanza Paarden Z
Frederike Tuin met  Let's dance Pony (D, E) Z

 In volgorde van de tabel staan de kampioenen op de foto.