KNHS Regio Noord-Holland

In de Regio Noord-Holland is de paardensport bijzonder populair. De KNHS kent in deze regio 25.000 leden, waarvan 12.000 rijden bij een manege. Er zijn 80 rijverenigingen in Regio Noord-Holland gevestigd met ruim 4.000 leden. Er worden in de Regio Noord-Holland jaarlijks 1000 wedstrijden georganiseerd door 100 wedstrijdorganisaties waar rond de 50.000 ruiters/amazones aan deelnemen. De wedstrijdsport in Noord-Holland is mede mogelijk door de inzet van 400 officials en bijna 500 instructeurs.

Kortom: veel actieve wedstrijdruiters, recreatieruiters en professionele paardensportbedrijven hebben Noord-Holland als thuisbasis. Naast een veelheid aan goed geoutilleerde wedstrijdlocaties, maneges en ponyclubs biedt de provincie meer dan genoeg plekken waar de recreatieve ruiter aan zijn of haar trekken komt. Langs het strand en in duin en bos zijn kilometers lange mooie ruiterroutes te vinden buitenrijden.nl

De belangen van de Noord-Hollandse paardensport worden behartigd door de Regio Noord-Holland. Lees meer over de organisatie van de regio, waaronder het bestuur, de werkgroepen, de  forumleden en de rijverenigingen. Een overzicht van alle wedstrijden en kampioenschappen in de Regio Noord-Holland staat ook op deze website.

De statuten van Regio Noord-Holland.

De statistiek KNHS Regio Noord-Holland mei 2019

Bestuur

Het Bestuur van de Regio Noord-Holland bestaat uit paardenliefhebbers die zich belangeloos inzetten voor de paardensport in Noord-Holland. 

Forumleden KNHS Noord Holland

De KNHS heeft voor elke discipline een sportforum. Elke regio is in een forum vertegenwoordigd. Vanuit Regio Noord-Holland is er een afvaardiging voor de disciplines dressuur, springen eventing en recreatie.

Verenigingen, maneges en FNRS bedrijven in de Regio Noord-Holland

Een overzicht van de verenigingen, maneges en FNRS bedrijven in de Regio Noord-Holland.