Regiokampioenschap Eventing 2019 B pony

Hartelijk gefeliciteerd met jullie kampioenschap! Na afloop van de prijsuitreiking was er gelegenheid voor een kort interview met de kampioenen.

Fien: ik ben echt heel blij! Ik wist van tevoren niet dat het om een kampioenschap ging. Ik reed gewoon voor mijzelf. Ook voor Joanne was het een verrassing. Wel een hele leuke verrassing. Voor Fien is het pas haar tweede cross met haar pony Mambo nr. 5. Joanne doet voor de derde keer mee met haar pony Belcampo's Charmeur. Beiden hebben zich dan ook niet speciaal voorbereid op de wedstrijd. Fien moest zelf nog het proefje vlak van tevoren lezen. Trainen doen ze met hun pony's zeer serieus, zowel springen als dressuur. Joanne heeft de regionale crosstraining, georganiseerd door de KNHS regio Noord-Holland eventing werkgroep, met plezier gevolgd. Fien heeft af en toe les van één van de regionale crosstrainers uit Noord-Holland (Ronald Beukers) naast haar trainingen bij de Kleppertjes. Joanne is naast school (3e  klas Wieringerland) en  haar twee (soms drie) pony's druk met haar youtube kanaal https://www.youtube.com/channel/UCpelcG7SQVTaCO2xKmbJbrw

Hoe regelt ze dat allemaal? Joanne: Elke week maak ik een trainingschema. Fien zit in groep 8 en rijdt alleen Mambo. Een trainingschema is dan ook nog niet nodig. Gewoon genieten van Mambo als hele lieve pony, soms een beetje stout, maar daar leert ze van.

Namens het bestuur KNHS regio Noord-Holland van harte gefeliciteerd!

         

Geplaatst op: