Trots op Noord-Holland Pieter Bakker “Eventing biedt veel afwisseling”

Pieter Bakker (geb. 2001) is lid van Noord-Hollandse ruitervereniging en rijdt op Cetwiggy (geb. 2007). Drie jaar geleden is hij gestart in eventing. 2019 is zijn eerste complete seizoen. En met succes, hij is tijdens SGW Geestmerambacht Langedijk de KNHS regio kampioen 2019 M paarden geworden. ’Van te voren heb ik met mijn trainer/coach Eric Hart een plan gemaakt voor de voorbereiding en de wedstrijd zelf. Hij traint ook mijn moeder en vanaf mijn 7e is hij mijn vaste trainer. Het doel was tijdens SGW Geestmerambacht Langedijk goed rond te komen. Dat dit nu zó uitpakt is natuurlijk geweldig!” Pieter houdt van afwisseling in training met zijn paarden, al is de wekelijkse dressuur training de basis. Eric: “Ook mijn springlessen zijn dressuurlessen met hindernissen”.
Hij heeft met succes zijn HAVO diploma behaald en start in september met een studie in Amsterdam. Vanwege de sport blijft hij thuis wonen. Afwisseling in training in combinatie met doelen stellen zorgt dat Pieter dag in dag uit met de paarden bezig zijn leuk blijft vinden. Zijn droom is internationaal te starten.
Pieter komt uit een familie waar de paardensport al decennialang een vaste plek inneemt. “Mijn ouders (Eskil en Jacques Bakker) zijn al jarenlang actief in de jachtsport (slipjacht) en ik maak daar nu ook deel vanuit. Ik heb in de jachtsport veel geleerd waar ik met het crossen plezier van heb”.
Pieter: ”In de paardensport is een goed team belangrijk. Ik ben dan ook heel blij met mijn ouders, mijn groom/beste vriend en mijn trainer/coach die er voor mij en mijn paarden zijn”. Het hele team is zeer tevreden met de locatie van het regio kampioenschap. Eskil Bakker-Hulstra: “Het is bij manege Beukers prima voor elkaar. We komen er dan ook graag”.

Foto: Pieter Bakker met Beau Geste tijdens regiokampioenschap eventing door Luifoto (augustus 2019)

 

Foto: Pieter Bakker met Cetwiggy door Eskil Bakker (augustus 2019)

Foto: Pieter Bakker met Cetwiggy  tijdens een slipjacht door Wybrich
Meer weten over Eric Hart? Lees meer

Geplaatst op: