Workshop: 4 inzichten voor pubers

De KNHS regio Noord-Holland organiseert samen met het NOC NSF een workshop: 4 inzichten voor pubers. Deze workshop is met name geschikt voor instructeurs die les geven aan pubers.

Datum: 4 maart 2019
Tijd: 18.30-19.00 inloop, 19.00-22.00
Locatie: X stables te Wijdewormer...
Kosten: 20 euro pp, te voldoen op de dag zelf
Aantal deelnemers: max 20
Aanmelden: via mail naar jeugd@knhsnoordholland.nl ovv voornaam, achternaam, emailadres en telefoonnummer. Niet volledige mails worden niet in behandeling genomen!
Bij veel belangstelling maken we een reservelijst.
Licentiepunten zijn aangevraagd. Het juiste aantal wordt zsm bekend gemaakt.

Iedere deelnemer ontvangt twee weken van te voren een link van het NOC NSF met de uitnodiging een voorbereidingsopdracht te maken. Deze dient uiterlijk 1 week voorafgaand aan de scholing ingediend te worden.

Meer info:
We hebben Edwin Hoogenraat, KNHS-bondscoach, bereid gevonden een inleiding te verzorgen op deze NOC NSF training, die gericht is op pedagogische aspecten. Op deze manier ontstaat ook inhoudelijke verbinding met de paardensport. Edwin Hoogenraat is sinds 2014 aangesteld als KNHS-bondscoach springen Pony’s en sinds dit jaar ook van de Children. Een citaat dat zijn visie kort samenvat: ‘Ik ben gek van de sport en ik geniet van de beleving van de kinderen en dat vind ik het mooiste aan mijn rol’.

De vier inzichten over trainerschap wordt in één training gecombineerd met themagericht trainen en coachen van pubers.

De cursisten wordt van tevoren gevraagd een voorbereidingsopdracht van 15 minuten te doen via e learning, inclusief een casus invullen ten behoeve van de docent, zodat effectief wordt ingespeeld op wat leeft.

Tijdens deze scholing leer je over de werking van het puberbrein, jezelf te verplaatsen in pubers en hun (best drukke) leven en leer je om trainingen aantrekkelijker te maken. Ook is er aandacht voor wat er gebeurd in je hersenen wanneer je plezier hebt en waarom het belangrijk is om oefeningen uitdagend en leuk te maken. Tenslotte leer je om pubers te betrekken bij je training door ze meer verantwoordelijkheid te geven en de regie aan hen over te dragen. De scholing themagericht trainen en coachen van pubers richt zich op het verzorgen van trainingen; hoe houd je je training aantrekkelijk voor de sporters.

 

Geplaatst op: