Opleidingen


Alles over opleidingen, bijscholingen en ander nieuws

Meer weten? Neem contact op met Rozemarijn Broeckx Telefoon: 06-10370003
Email: opleidingen@knhsnoordholland.nl

KNHS regio Noord Holland organiseert kleinschalige bijscholingen voor dressuur juryleden, klassen B tm ZZL. De kleinschalige bijscholingen worden door het Regionaal Opleidingspunt (ROP) georganiseerd voor juryleden in de eigen regio: kleinschalig, persoonlijk en dichtbij huis. De bijscholingen zijn gericht op het behoud en het verbeteren van de kennis en vaardigheden van de official, maar ook op een professionele houding en correct gedrag. Dit alles met het oog op paardenwelzijn, veiligheid en fair play.

Opzet kleinschalige bijscholing
We organiseren de kleinschalige bijscholingen tijdens reguliere dressuurwedstrijden in Noord Holland. In groepen van 12 tot 15 juryleden beoordelen en bespreken we vijf tot zes combinaties in de praktijk. Kleinschalige bijscholingen worden vanwege de benodigde faciliteiten alleen in de indoorseizoenen gegeven. We nemen de proeven op (video) en bespreken de video's in een aparte ruimte met één van de vaste docenten van de KNHS. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Elke licentieperiode wordt er (naast de beoordeling van de proeven) in de nabespreking ook een half uurtje aandacht besteed aan een onderwerp dat volgens de KNHS wat extra aandacht behoeft. In de licentieperiode 2020-2022 is er aandacht voor positieve communicatie.

 

Rozemarijn Broeckx

Coördinator bijscholingen

Opzet grootschalige bijscholing
Naast de kleinschalige bijeenkomsten organiseert de regio Noord Holland ook éénmaal per jaar een grootschalige bijeenkomst met een thema dat op dat moment relevant is of speelt bij het Noord Hollandse jurycorps. Omdat deze avonden georganiseerd worden door het ROP, zijn hiervoor ook licentiepunten te verdienen. In 2020 organiseren we een grootschalige bijscholing over het omgaan met ongewenst (agressief) gedrag en deze bijeenkomst stellen we open voor zowel juryleden als secretariaten. Hou de website  in de gaten, want meer informatie volgt!

Licentiepunten
Per 1 januari 2020 gaat er een nieuwe licentieperiode en een nieuw licentiereglement in.
Elke licentieperiode duurt twee jaar en in deze periode moet een dressuurjurylid minimaal twee theoriepunten verzamelen, waarvan één tijdens een kleinschalige bijscholing (georganiseerd door het ROP). De bijscholingspunten worden geregistreerd in Mijn KNHS.

Opgeven
Opgeven voor een bijscholing? Dit gaat via MijnKNHS en de inschrijving is geopend voor het gehele jaar. Schrijf je op tijd in want vol = vol! We kunnen echt maar 15 personen per bijscholing toelaten. Mochten we merken dat er bij een categorie te weinig plaatsen zijn, dan worden er extra bijscholingen ingepland. Als de cursus van jouw keuze al vol is, zet jezelf dan dus op de wachtlijst.

Ben je op een wedstrijd aan het jureren waar bijscholing wordt gegeven, dan zal je geen last van de bijscholing hebben. De beoordelingen van de cursisten blijven in de cursusruimte en worden niet gecommuniceerd naar de beoordeelde ruiters. Mocht je wel graag feedback krijgen van de docent, meld je dan voor de start even bij het ROP, dan kijken we hoe we dat kunnen regelen.

Wil je altijd direct van het laatste nieuws op de hoogte zijn? Meld je dan aan op de Facebookgroep Juryleden KNHS Regio Noord-Holland