Buiten rijden

Foto: genieten van een prachtige buitenrit, alleen of met een groep. Het kan allemaal in Noord-Holland (lokatie Wieringermeer, nabij Dijkgatbos waar jaarlijks ook een prachtige cross wordt gehouden 

 

Wie geniet er nou niet van een heerlijke buitenrit? Zoek een mooie route via buitenrijden.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over ruiter-en menpaden bij jou in de buurt via https://www.buitenrijden.nl/

 

Een strandrit met je paard staat hoog op wensenlijstje van menig ruiter. Logisch, want Noord-Holland heeft prachtige stranden. De Kop van Noord-Holland heeft een 30 kilometer lange kuststrook langs de badplaatsen van Den Helder tot aan Castricum. Het strand is vanuit vrijwel al deze plaatsen snel bereikbaar. Alleen vanuit Sint Maartenszee moet men ca. 10 minuten door de duinen om het strand te bereiken. Waar en wanneer mag je met je paard het strand op?

Adopteer je route
Samen met je paard door de natuur struinen, dat is toch geweldig? Tenminste, dat vindt de KNHS wel! De natuur waarin wij dagelijks te paard van kunnen genieten heeft ook zorg en onderhoud nodig. Gelukkig zijn er overal in Nederland initiatieven waarin gepassioneerde ruiters en menners zich samen met terreineigenaren en -beheerders inzetten om de natuur toegankelijk, veilig en mooi te houden. Als KNHS willen we hier graag een steentje aan bijdragen. Daarom hebben wij het initiatief “Adopteer je route” in het leven geroepen.

Met "Adopteer je route" help jij mee in jouw favoriete buitenrij gebied. Of een ander gebied, dat mag natuurlijk ook! Het kost je geen geld, alleen een beetje tijd. KNHS Regio Noord-Holland gaat er actief mee aan de slag.  Jeuken je handen en wil je meer doen? Graag zelfs! Misschien kun je meehelpen om lokale initiatieven een groter platform te geven en er nog meer mensen bij te betrekken! Dus: adopteer je bos en help de paardensport - en jezelf!

Meer informatie op https://www.buitenrijden.nl/adopteer-je-route/ 

meer handige links via: https://www.buitenrijden.nl/