Recreatieforum

Bij de KNHS heeft iedere discipline een sportforum. In het recreatieforum wordt nagedacht over de recreatiesport, worden nieuwe ideeën besproken en de spelregels bepaald. Daarbij wordt gekeken naar de hele breedte van de recreatiesport. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in onze regio.

Binnen de KNHS Regio Noord Holland wordt het eventingforum vertegenwoordigt door Ilja van der Leek

 

Over Ilja van der Leek:

Ik ben als twaalfjarige begonnen met paardrijden op een FNRS manege. Met onderlinge wedstrijden ben ik jarenlang voorlezer en ringmeester geweest. Bij de start van de F proeven heb ik het wedstrijdsecretariaat opgezet en tevens een team van vrijwilligers aangestuurd.
In de tussentijd heb ik mijn instructeursdiploma behaald en de jurylicentie voor de F proeven en kreeg ik de gelegenheid om van mijn hobby mijn werk te maken.

Ik behoor tot een van de eerste lichtingen FNRS jury’s en heb de hele ontwikkeling van de F proeven meegemaakt. Als jury ben ik zeer actief. Rode draad is het motiveren van de ruiter om een volgende wedstrijd weer mee te willen doen, ook als het een keer iets minder goed gaat. Ik beschik inmiddels over meerdere licenties, inclusief de B en L, ofwel Zilveren opleiding.
Ook ben ik examinator van het ruiterbewijs, waarbij het niet alleen gaat om paardrijden, maar ook om kennis en horsemanship. Gezond verstand staat voorop: met zijn allen uit, met zijn allen veilig thuis.

Hoewel ik inmiddels niet meer actief kan rijden wegens fysieke problemen en niet meer op de manege werk, geef ik nog steeds les en ben nog steeds actief betrokken bij het opleiden van de ruiter.
Ik deel mijn kennis graag en maak mensen enthousiast. Ik heb regelmatig mensen mee als schrijver die eventueel de jurycursus willen volgen, of stagiaires van de ORUN. Ik schrijf zelf ook graag bij andere juryleden. Ik beschik inmiddels over een uitgebreid netwerk van juryleden en ondernemers.

Samengevat ligt mijn hart bij het opleiden van de ruiter, waarbij motiveren en enthousiasmeren de rode draad vormen. De top halen is voor velen waarschijnlijk een iets te hoog gegrepen doel. Zin hebben in de volgende les, zin hebben om morgen weer naar je pony te gaan zou voor iedereen haalbaar moeten zijn. Op het paard, naast het paard, met het paard, op het erf of in het bos… er zijn zoveel mogelijkheden. Dat is voor mij recreatie en daar zet ik mij graag voor in.